miercuri, 6 noiembrie 2013

Alegerile ne fac viata .

Din pacate, traim intr-o lume a banului. Banul cumpara, vinde, schimba, mutileaza.. 
Cumpara suflete, vinde caractere, schimba obiceiuri, mutileaza oameni.

Ce ne poate salva? Ce ne mai poate salva? In lumea asta mai exista oameni care cred in iubire, in iubirea pura, in iubirea care nu poate fi inlocuita de nimic..nici de bani, nici de masini..nici de palate. Vreau sa cred asta...Singurul adevar care a mai ramas, e iubirea.. in rest totul e relativ. Daca alegi sa iubesti..atunci..nimic nu te schimba..Iubirea cand e sincera, e iubire si atat. Dar depinde ce alegi..
Cand e sa alegi, alege omul care iubeste cu sufletul, alege omul care-ti iubeste inima. Cand e sa iubesti, iubeste bunatatea, iubeste-l pe Dumnezeu. Cand e sa vezi diferente, fa asta analizand caractere, NU judecand oameni. Cand e sa faci comentarii, nu fa inainte sa te analizezi pe tine, nu fa inainte de a intelege perfect situatia unui om. Cand e sa faci compromisuri fa asta pt oameni valorosi, pentru oameni care atunci cand stau in fata ta, iti incanta sufletul. Cand e sa crezi, crede in suflete, nu in imagine.Cand e sa crezi, crede in tine, demonstreaza-ti ca poti.Cand e sa traiesti fericirea, analizeaza micile detalii, alege iubirea pura., alege calea usoara, alege sa nu te complaci, sa nu te chinui, sa nu te minti.

Dar ce ne facem atunci cand observam ca am facut alegeri gresite? Ne uitam in urma, ne analizam viata, retraim episoade si parca asa cu toata mila, ne compatimim pe noi insine. Din propria experienta pot spune ca incepe lupta cu tine, cea mai grea lupta care ai fost nevoit sa o duci vreodata. Incepi sa te certi, sa te ierti, sa te inveti, sa te educi..Apoi obosesti..iti spui ca numai tie ti se intampla lucrurile rele, iti spui ca esti ghinionist si lipsit de noroc. Ei bine, nu e chiar asa..hai sa ne gandim..cine te-a pus sa iubesti dobitocul in locul baiatului cu maniere care zi de zi incerca sa-ti faca pe plac si tu nici macar nu il observai? Cine te-a pus sa iubesti nebuna care se juca cu sentimentele ca un jongler incat aproape iti venea sa o aplauzi uneori ? Cine te-a pus sa te bagi in ceva ce stiai de la inceput ca e un meci pierdut ? Cine te-a pus sa te incapatanezi, sa te chinui pana iti vezi inima in genunchi pentru o dragoste nepotrivita, neimpartasita, sau chiar imposibila? Cine te-a pus sa astepti oameni care nici macar nu-si doreau vreodata sa vina? Cine te-a pus sa-ti pui pe tava sentimentele daca omul ala le respingea constant ? Ei bine, te-a pus ambitia..te-ai pus tu..te-au pus sentimentele si faptul ca nu puteam sa comandam sufletului ce sa faca .. cu siguranta nu te-a pus ratiunea, pentru ca acolo undeva in cap, acolo unde se invart rotitele..acolo stiai ca alegi gresit..acolo stiai ca nu e chiar bine, dar ai ales.. si te-ai dus inainte. Atunci cand alegi sa iubesti pur, sincer..iubeste puritatea, sinceritatea..si nu ai cum sa dai gres...alege sa fii iubit atunci cand iubesti.

Asa ca..nu esti ghinionist omule, doar ca...uneori alegem gresit :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

like la pagina pentru a continua!